Citytrippen in eigen land

Zomerzoektocht Brussel
Brussel
We mogen intussen groepjes vormen en de horeca is opnieuw tot leven gewekt.  De omstandigheden worden alsmaar beter om een of meer wandelingen te selecteren en naar Brussel te sporen op een mooie zomerdag.  Die dag kiest u volledig zelf, tussen 15 juni en 27 september.
Alle wandelingen starten vlakbij treinstation Brussel Centraal. Kom dus best met het openbaar vervoer.

Omdat er zoveel te ontdekken valt in onze hoofdstad, kan u dit jaar kiezen uit vier zoektochten: Brussel mini, Brussel central, Brussel classic en Brussel max.
Gaat u voor kort of lang, ontspannend of uitdagend met verschillende doordenkers? De keuze is helemaal aan u en uw gezelschap.

BRUSSEL  MINI      4 km  -  halve dag
   Korte zoektocht op kindermaat

Vanaf het Centraal station gaat het naar de Grote en de Kleine Zavel, het immense justitiepaleis met fantastisch uitzicht (groepsselfie !) en de lift van de Marollen, de vlooienmarkt op het Vossenplein en het skateplein in de buurt ...
Deze route op kindermaat is een spannende zoektocht met vragen voor nieuwsgierige kinderen van 6 tot 99 jaar. 

BRUSSEL  CENTRAL     8 km  -  halve tot hele dag
   Klassieke zoektocht voor de hele familie


Via Everard ’t Serclaes aan de hoek van de Grote Markt, omhoog langs de Kunstberg, voorbij het Koninklijk Paleis en het Warandepark naar het Jubelpark. Daarna richting Berlaymont naar de chique wijk met de Square Ambiorix en het Marie-Louise plein.
De Europese Wijk, de Militaire School, de verschillende musea die je passeert: locaties die meer dan genoeg inspiratie leveren voor een reeks intrigerende vragen voor deze ontspannende Zomerzoektocht!

BRUSSEL  CLASSIC     12 km  -  hele dag
   Klassieke zoektocht voor gevorderde stappers

Brussel is méér dan Manneken Pis, het stadhuis en het Atomium, dat bewijst deze stevige Zomerzoektochtroute. Je vertrekt aan het Centraal Station en stapt via de Grote Markt naar de hippe buurt rond het Sint-Katelijneplein, maar dat is nog maar het begin. Je steekt het Kanaal over naar Sint-Jans-Molenbeek en verkent de Brusselse Rand tot voorbij de Heizel. En ondertussen is het stevig quizzen!

BRUSSEL  MAX     16 km  -  hele dag tot twee dagen
   Pittige zoektocht voor de echte quizfanaten

Ook hier starten we in hartje Brussel aan het Centraal Station.  Via de Kruidtuin en Madou stappen we het centrum uit, naar Sint-Joost-Ten-Node. Van daaruit gaat het nog verder naar Schaarbeek, met het groene Josaphatpark – prima plek voor een picknick! – en de Begraafplaats van Brussel. Via de andere kant van dit prachtige kerkhof annex park kan je nu dwars doorheen Evere terug wandelen naar het station van Schaarbeek ... Als het gelukt is om alle Zomerzoektochtvragen op te lossen!

=>   Voor alle inhoudelijke en praktische informatie verwijzen we u door naar de gloednieuwe website www.dezomerzoektocht.be.

HOE  DEELNEMEN  ??
Je kan je deelnamepakket online bestellen (één per gezin/groep en per wandeling) en dan met de voucher het pakketje in Brussel afhalen. 
Je kan al voor 25 euro met heel de familie op zoektocht. Fit in de benen? Voor 50 euro doe je alle wandelingen.  Je kan dan naar believen wandelingen combineren. Hop gewoon tussendoor op metro, trein of tram.

Wat zit er in het Zomerzoektochtpakket?
De gekozen wandelroute(s) met leuke quizvragen voor jong en oud
Een exclusieve stadsgids (*)  met vier extra wandelingen door onze hoofdstad.

Goed om weten....
Als je lid bent van Davidsfonds of Natuurpunt geniet je 7 euro korting op het Zomerzoektochtpakket.
Maak vooraf best de nodige reservaties voor je rust- en eetpauzes bij de Brusselse horeca, zodat je zeker bent van je zitplaats.

(*) In dit handige boekje nemen vier gidsen je mee op hun themawandeling: VRT-innovator Karen François toont de hipste plekjes voor kinderen; met biersommelier Sofie Van Rafelghem ontdek je de biergeschiedenis, de bijzondere brouwerijen en enkele markante cafés van de stad.
Schrijfster Brigitte Raskin laat je zien hoe de machten van het land zichtbaar zijn in Brussel en journalist Pascal Verbeken neemt je mee doorheen de tijd: van het oude hart van de stad naar Molenbeek, waar je voelt hoe Brussel zichzelf continu vernieuwt.