Van aderlating tot stamcelonderzoek.

Van aderlating tot stamcelonderzoek. De geschiedenis van bloed. Prof. Marc Boogaerts
Polyzaal - de borre
Speelpleinstraat 10 3360 Bierbeek
Van aderlating tot stamcelonderzoek.
De geschiedenis van bloed.
Prof. Marc Boogaerts

Dinsdagen 26 februari; 12 maart; 19 maart en 2 april 2019 telkens van 14u tot 16u

Bloed is veel meer dan alleen vloeistof die door onze aderen stroomt en zuurstof vervoert. Het is een krachtig symbool en het onderwerp van mythes bij verschillende volkeren. Zo baadden de Egyptische Farao's in Joods bloed als remedie tegen huidziekten, dronken de Romeinse patriciërs het bloed van gladiatoren om iets van hun dapperheid te krijgen en leidde de obsessie voor bloedzuiverheid tot gruwelijke massamoorden in het Derde Rijk.

Van aderlatingen en bloedzuigers tot en met bloedtherapieën en stamceltechnologie vandaag. Prof. Marc Boogaerts gidst u via verschillende culturen en religies doorheen de geschiedenis van de levensvloeistof. Hij toont hoe bloed in de loop der eeuwen een huis voor de ziel en een magisch elixer voor het leven is geworden.

Met deze cursus steunt Davidsfonds Academie Sophea-Sociaal Fonds voor Hematologische Aandoeningen of bloedziekten. Deze vzw verleent op sociaal, financieel en moreel vlak steun aan patiënten en familieleden.

  • Koffie en digitale syllabus inbegrepen.
  • Prijs € 64 -- € 56 (met Davidsfonds cultuurkaart)
  • Inschrijving noodzakelijk en eenvoudig via volgende link www.davidsfonds.be/academie/course/detail.phtml?id=1687 of op 016 31 06 70 (Davidsfonds Academie) tot vrijdag 22 februari 2019
  • Info: 0473 719 801 (Monda Wuytack)