Uitstap “schouwburgen” in Brussel - Muntschouwburg en Bozar

Uitstap “schouwburgen” in Brussel - Muntschouwburg en Bozar
Brussel
Meteen na de aankondiging van deze uitstap in ons vorige ledenblad waren de 30 plaatsen ingenomen én vormde zich meteen een imposante wachtlijst. Dus.... probeerden we een tweede editie te organiseren. En daarin zijn we gelukt!! Op zondag 17 februari 2019 doen we exact hetzelfde. Het programma in een notendop:
  • Samen met de trein van Leuven naar Brussel-centraal.
  • 15.00u: Rondleiding in de Koninklijke Muntschouwburg “De Munt ‘achter de schermen’: verleden, heden en toekomst”
Een rondleiding in De Munt dompelt u en uw gezelschap helemaal onder in de wondere opera- wereld. Een gids neemt u mee naar de inkomhal, de eretrappen, de Grote Foyer, de Grote Zaal, de Koninklijke Loge en het Koninklijk Salon.

Geschiedenis en architectuur van het theater komen ruimschoots aan bod, alsook het tot stand komen van een opera-productie: van concept tot première. Verder staat een bezoek aan de museale ruimte op het programma, waar onder meer een unieke maquette van een baroktheater in Italiaanse stijl te bezichtigen is.
  • Diner in groep ergens in het stadscentrum.
  • 20u: Beethovenconcert in de Henry Leboeufzaal van BOZAR
Om 19.30 uur nemen we plaats in onze gereserveerde zitjes voor het concert "Beethoven 5 & 6", gebracht door het Symfonieorkest De Munt, onder leiding van Alain Altinoglu met soliste Agnès Clément (harp).
Programma:
Symfonie Nr. 5, op. 67 (Ludwig van Beethoven)
Symfonie Nr. 6, op. 68, “Pastorale” (Ludwig van Beethoven)
Nieuw werk voor harp en orkest van Wim Henderickx (wereldpremière - opdracht De Munt)
  • Samen uit, samen thuis (met de trein...)
Opgelet !! We kunnen ook deze keer maar maximum 30 deelnemers aanvaarden. Uiteraard kregen de mensen op de wachtlijst van november intussen al dit aanbod te horen. Daarom zijn er intussen al 20 plaatsen ingenomen en hebben we nog 10 plaatsen op te vullen. Meteen reageren dus !!!

Deelnameprijs: € 55 ledenprijs / € 95 basisprijs Hierin zit begrepen: rondleiding in de Munt, avondmaal met dessert en drankje, en het concert in Bozar. Verplaatsing en extra drank op eigen kosten.

Hoe inschrijven? Stuur een e-mail naar peter.boogaerts@leuven.be en betaal na bevestiging het totale bedrag tegen 15 december! Bij niet-tijdige betaling, krijgen de deelnemers op de nieuwe wachtlijst (als die er is) hun kans.