FAKE NEWS - door Riadh Bahri

FAKE NEWS - door Riadh Bahri
cc de borre - polyzaal
Speelpleinstraat 8 3360 Bierbeek
"Fake news" oftewel nepnieuws. Waar komt het vandaan? Hoe wapenen we ons daartegen? Van Brexit tot Trump, van Macron tot Obama. Van de aanslagen in ons land tot een diner in de Eiffeltoren in Parijs. Wat hebben al deze dingen gemeen?
Nepnieuws is misleidende informatie die wordt verspreid om geld te verdienen of om de publieke opinie te beïnvloeden.
Nepnieuws, fake berichten en hoaxes bestaan al heel lang, maar de verspreiding ervan gaat razendsnel sinds de opkomst van sociale media. Iedereen kan tegenwoordig content plaatsen op internet. Daardoor lijken de grenzen tussen nieuws, nepnieuws en advertenties te vervagen. Het wordt steeds moeilijker om ze van elkaar te onderscheiden en een gefundeerde mening te vormen.
Waarom maken mensen eigenlijk nepnieuws? Hoe herken je nepnieuws? En welke rol speel je zelf in de verspreiding?

Riadh Bahri brengt antwoorden op deze vragen en is op woensdag 8 mei onze gastspreker over dit actuele thema.

Bahri begon als journalist voor Karrewiet in 2009 en werkte daarna voor Terzake. Hij presenteerde mee de verkiezingsshows in 2012 en 2014 op één. Hij presenteerde het Canvas-programma 'Login' en werkt sindsdien voor Het Journaal. De VRT-journalist schrijft voor deredactie.be en is een veel gelezen stem in diverse opiniestukken in kranten en tijdschriften. In 2016 verscheen zijn eerste boek “Depressief? Loser” (Borgerhoff & Lamberigts), gebaseerd op de documentaire die Phara de Aguirre maakte voor het magazine KOPPEN rond zijn depressie.

Kom zeker luisteren, uw plaats(en) reserveren is niet nodig.
Toegang: 10 euro / 8 euro voor leden/cultuurkaarthouders.