Boekenafhaalmoment met praatcafé

Boekenafhaaldag met praatcafé en poëziemomenten
't Stichelke Lovenjoel
Kerkstraat 3360 Lovenjoel
Doorlopend praatcafé, een kleine expo of voorstelling en leden nemen na afloop hun bestelde boeken mee naar huis.
Naar goede gewoonte is iedereen van harte welkom op ons jaarlijks praatcafé, waar leden 'en passant' hun bestelde boeken kunnen afhalen. We zorgen voor dranken aan democratische prijzen en zetten enkele lekkere versnaperingen op tafel.

Dit jaar lassen we tussendoor een paar korte poëziemomentjes in. In ons vorige ledenblad kon u een paar gedichten van Jan Torfs lezen. Welnu, hij heeft nog heel wat meer creatiefs neergepend en zal een selectie van zijn gedichten komen voordragen.

Davidsfondslid Jan Torfs woont nu ongeveer 3 jaar in het gehucht Mollendaal, aan de Bevekomsestraat. In zijn jeugdjaren was hij redacteur van de studentenbladen in het St.-Romboutscollege te Mechelen en de Sociale Hogeschool van Heverlee. Hij schreef redactionele teksten, cursiefjes, reclameteksten en poëzie.

Zijn interesse in poëzie-schrijven flakkerde op na zijn verhuis naar Bierbeek, het dorp waar zijn overgrootouders 'Kobe Nolle' en Anastasie eertijds woonden (tegenover de kerk).

Jans visie: “Poëzie is een weifelende poging om vat te krijgen op wat essentieel is in het leven. Je zichten en inzichten
laten inspelen op het empathisch inlevingsvermogen van toehoorder of lezer.”